Den Talende Miljøstation

Miljøpunkt Nørrebro er i gang med at udvikle en ny type miljøstation, den talende miljøstation. Innovativt design og interaktive funktioner vil gøre det til en sjov, spændende og æstetisk oplevelse at skille sig af med sorterede fraktioner. Prototypen på miljøstationen tænkes opført i Wesselsgade på Nørrebro i København. På længere sigt vil vi udbrede konceptet til resten af Danmark og gerne ud over landets grænser.

mandag den 18. april 2011

Stemningsbillede fra street event

Lidt småregn på den tidlige lørdag formiddag, imens vi satte teltet op, og glædede os over at vi havde dette fine hvide værn mod det upålidelige aprilvejr. Duften og følelsen af varm kaffe i bionedbrydelige papkrus og lækker sød småkage lige før kl. 11, hvor vi havde annonceret arrangementets start.
Det hele strategisk placeret med mock-up modellerne af fremtidens affaldsløsninger i front sammen med den opfindsomme batteri xylofon fra CIID, kaffe / kage bordet, affaldskonsulenten fra DAKOFA og værkstedet hvor Marie Louise var parat til at hjælpe folk med at være kreative inde i teltet. Det så godt ud! Farvestrålende midt i det grålige og blæsende vejr på Blågårds Plads. Midt i det hele stod Nasreen Begum som har brugt fire intense uger på at organisere eventet, og hun så tilfreds ud.

Vi estimerer at omkring 70 mennesker kiggede forbi os i løbet af dagen - alt for få, naturligvis, til så godt et arrangement, hvis vi selv skal sige det. Men de der kom og deltog - bl.a. ved at stemme på den bedste mock-up model - havde til gengæld mange spændende input. Både skriftligt (på stemme- og løfte sedler) og mundtligt var vi i dialog med rigtig mange.


Mange sagde bl.a., at mock-up modellerne burde kunne modtage flere forskellige affaldsfraktioner. Denne kommentar begejstrer os meget for vi arbejder netop for, at alle i fremtiden skal kunne aflevere meget mere sorteret affald nede i gården eller gaden hvor man bor - f.eks. plastik og småt elskrot som mobiltelefoner. Det var fordi modellerne nemt skulle kunne flyttes rundt, at de kun var lavet til at kunne modtage tre slags affald hver.


Modellerne skulle demonstrere princippet i tre forskellige idéer til hvordan man kan motivere til at sortere mere affald: 1) ved et affaldsspil, hvor man skulle smide henholdsvis papir, pap og flasker i beholderne, når en stemme sagde det; 2) ved at appellere til moral og at man gerne vil vide at det gavner når man sorterer. Dette blev gjort ved hjælp af træer der blev grønnere jo mere man sorterede; og 3) en jukebox, hvor man kunne vælge en sang når man sorterede rigtigt.
Modellen med træet fik flest stemmer tæt efterfulgt af jukeboxen.

Her ses designerne af mock-up modellerne Celena, Erik og Stephanie. De står bag vindermodellen før eventets start. Når man smed pap eller flasker ud blev de to træer grønnere. Når man smed restaffald ud forsvandt farven fra det grønne træ fordi restaffald jo ikke kan genanvendes.
Den økologiske kurv sponsoreret af Puregreen.dk blev vundet af Inger Pallesen.

Vi vil gerne sige tak til alle der kom forbi og dermed deltog i eventet!


De bedste hilsner
Mia

Ingen kommentarer: