Den Talende Miljøstation

Miljøpunkt Nørrebro er i gang med at udvikle en ny type miljøstation, den talende miljøstation. Innovativt design og interaktive funktioner vil gøre det til en sjov, spændende og æstetisk oplevelse at skille sig af med sorterede fraktioner. Prototypen på miljøstationen tænkes opført i Wesselsgade på Nørrebro i København. På længere sigt vil vi udbrede konceptet til resten af Danmark og gerne ud over landets grænser.

tirsdag den 5. april 2011

Din holdning er vigtig!

Miljøpunkt Nørrebro har nu for alvor taget fat på udviklingen af Den Talende Miljøstation.
Det er et projekt der har ulmet i efterhånden mange år - en drøm som er opstået af den massive erfaring som Miljøpunkt Nørrebro har med emplementering af affaldssortering i gårdene på indre Nørrebro. Denne erfaring viser, at selvom mange sorterer affald, er der rigtig mange som forbinder afflad med noget beskidt og ildelugtende. Drømmen om den talende miljøstation går ud på, at affaldssortering skal være en naturlig del af vores hverdag. Sortering skal være en sjov og god oplevelse i lækkert designede miljøstationer.

Affald er noget vi allesammen har, og noget vi allesammen skal sortere. Derfor er det vigtigt for os at høre din holdning til affaldssortering. Man kan sige at vi allesammen er eksperter på netop vores affald og ved hvad der evt. vil kunne motivere os til at sortere mere.

Første led i arbejdet med at udvikle Den Talende Miljøstation er derfor at udføre en brugerundersøgelse, hvor vi spørger jer hvad I mener, samt giver nogle lidt sjove og radikale bud på hvordan fremtidens affaldssystemer kunne se ud.

Vi har tilknyttet 3 amerikanske ingeniørstuderende og 2 fra DTU som laver interviews om erfaringer og holdninger til affaldssortering. Hvis du er interesseret i at blive interviewet i ca. ½-1 time er du meget velkommen til at kontakte Mia Makne på mia@norrebro.nu - så kan vi aftale tid og sted.

Street event
I kan møde os og de studerende, og stemme om det bedste bud på fremtidens affaldssystemer på street event d. 16. april kl. 11-16 på Blågårds Plads. En stemme er samtidig et lod i lodtrækningen om en økologisk og CO2 neutral kurv med madvarer fra http://www.puregreen.dk/ 

Medbring dine batterier til eventet, afprøv den sjove batteri xylofon fra Copenhagen Institute of Interaction Design og få rabat på økologisk kaffe/the og kage - jo flere batterier, desto større rabat!

Eller medbring gamle lampeskærme, knapper, ren emballage og andet der ellers skulle smides ud, og lær hvordan det kan laves om til smuk brugskunst.

I kan også møde Henrik Wejdling fra affaldsnetværket DAKOFA og spørge ham om alt hvad der har med affald at gøre. Henrik er en af Danmarks førende kapaciteter indenfor viden om affald, så dette er alletiders chance for den videbegærlige!


De bedste hilsner
Mia