Den Talende Miljøstation

Miljøpunkt Nørrebro er i gang med at udvikle en ny type miljøstation, den talende miljøstation. Innovativt design og interaktive funktioner vil gøre det til en sjov, spændende og æstetisk oplevelse at skille sig af med sorterede fraktioner. Prototypen på miljøstationen tænkes opført i Wesselsgade på Nørrebro i København. På længere sigt vil vi udbrede konceptet til resten af Danmark og gerne ud over landets grænser.

onsdag den 31. august 2011

Nyt koncept - Nyt navn. Kom og se det i weekenden!

Den Talende Miljøstation skifter navn til Smart Miljøstationen.

Fra i dag kan nyheder om projektet læses på http://www.smartmiljostation.blogspot.com/

Kom og afprøv det nye koncept på Kulturelle Markedsdage i Hørsholmparken (Nørrebroparken) d. 3. og 4. september kl. 12-16 og til Kvartersfesten på Guldbergs Plads d. 10. september kl. 11-16. Tag børnene med - god sortering premieres med lidt til den søde tand.

Et grundprincip for Miljøpunkt Nørrebro er ikke at sige nej til ideer, uanset hvor vilde og urealistiske de måtte synes ved første øjekast. Et andet grundprincip er, at vi ikke bliver siddende ved skrivebordet, men altid lader ideerne udvikle sig i dialog med borgere og berørte interesser. Den Talende Miljøstation - Smart Miljøstationen er et produkt af sådan en proces. Miljøstationen skal være smart og IT baseret, men ikke talende.

Der er sket meget siden ideen om Den Talende Miljøstation opstod. Dengang blev der tænkt i talende robotter, som åd affaldet imens de jokede med brugerne af miljøstationen, og grønne kålorme i stål, der selv sorterede affaldet, affaldsspil, musik og meget andet. Men workshops, interviews og affaldsevent, hvor nogle af de vilde ideer blev afprøvet viste, at langt de fleste foretrækker et enkelt og let tilgængeligt system. Mange pegede også på, at spil, musik og jokes ville blive kedelige efter ganske få gange samt at det let ville afstedkomme støjgener for naboerne til miljøstationen.

En idé der er blevet godt modtaget er, at det skal være muligt at indføre individuelt økonomisk incitament til at sortere affald. Man skal belønnes for at sortere godt. Dette kræver et system, hvor det er muligt at veje og registrere affaldet på individuelt niveau, selvom man deles om affaldsbeholderne. Den enkelte bruger skal kunne registrere sig - evt. ved hjælp af en chip - før affaldet afleveres. På en hjemmeside skal det være muligt ved hjælp af log in, at følge sit eget affaldsregnskab.

Smart Miljøstationen skal fremstå flot i innovativt design, der understreger, at affald er en ressource og ikke noget grimt eller ulækkert. Samtidig skal miljøstationen være pladsbesparende, således at alle har plads til at sortere - også i tæt bebyggede områder. Derfor skal Smart Miljøstationen bestå af nedgravede affaldsbeholdere, hvor kun flot designede indkast til affaldet ses over jorden.

Kom og oplev et bud på hvordan et indkast kunne se ud og fungere på Kulturelle Markedsdage i Hørsholmparken (Nørrebroparken) d. 3. og 4. september kl. 12-16 og til Kvartersfesten på Guldbergs Plads d. 10. september kl. 11-16. Vi glæder os til at demonstrere 4 flotte mock-up modeller for indkast til Smart Miljøstationen!


Projektgruppen Dorte, Line og Rikke. Foto: Mia Makne





Dorte og Rikke i gang med at designe mini mock-up modeller. Foto: Mia Makne.

De bedste hilsner
Mia

Ingen kommentarer: