Den Talende Miljøstation

Miljøpunkt Nørrebro er i gang med at udvikle en ny type miljøstation, den talende miljøstation. Innovativt design og interaktive funktioner vil gøre det til en sjov, spændende og æstetisk oplevelse at skille sig af med sorterede fraktioner. Prototypen på miljøstationen tænkes opført i Wesselsgade på Nørrebro i København. På længere sigt vil vi udbrede konceptet til resten af Danmark og gerne ud over landets grænser.

tirsdag den 17. maj 2011

Følgegruppe workshop

Den hyggelige cubanske cocktailbar Fidels i Dronningens Tværgade var rammerne om en workshop for projektets følgegruppe (Følgegruppen tælller repræsentanter fra Københavns Kommune, Copenhagen Institute of Interaction Design, Danmarks Designskole, Amagerforbrænding, Affaldsnetværket DAKOFA m.fl.). Tirsdag d. 10. maj kl. 11 om formiddagen startede mødet med at de tre amerikanske studerende Erik, Stephanie og Celena præsenterede deres resultater for de ca. 30 engagerede tilskuere, som i dagens anledning også talte direktøren for det amerikanske universitet Worcester Polytechnic Institute danskeren Tom Thomsen, de studerendes amerikanske vejleder Fred Looft og flere medstuderende til de tre ingeniøraspiranter.

Stephanie, Erik og Celena i gang med at præsentere deres resultater.
 Resultaterne af undersøgelsen har jeg allerede skrevet lidt om i indlægget 'Forundersøgelsen' og når deres rapport er publiceret på nettet via universitetet i USA lægger jeg selvfølgelig linket ud her på siden.
De har, meget velfortjent, fået topkarakter for rapporten og den er virkelig værd at læse.


Præsentationen lagde op til workshop som foregik over 'working lunch' med lækre øko-sandwhices.
Medlemmerne af følgegruppen blev opdelt i fire grupper, og blev - ud fra nogle kort med væsentlige pointer fra forundersøgelsen - bedt om at diskutere deres reaktioner på de studerendes resultater.
Charlotte Frausing (DTU studerende), Marianne Israelsen (Københavns Kommunes Center for Bydesign), Lisbeth Simonsen (Miljøpunkt Nørrebro affaldskonsulent), Erik Silva (Amerikansk Ingeniørstuderende ved WPI).


Følgegruppe workshop godt i gang.

I anden runde af workshoppen skulle grupperne komme med anbefalinger til det designbrief som skal danne udgangspunkt for design af en prototype for Den Talende Miljøstation.
Luften svirrede med gode pointer, ideer og anbefalinger som til sidst blev præsenteret for hele forsamlingen af hver enkelt gruppe.

Alt i alt en overordentlig fin dag!

En af de pointer der gik igen i alle grupperne var, at farvekodning af fraktionerne er en god idé, altså f.eks. blå for papir og brun for kompost. Derfor vil jeg lige afslutte med lidt inspiration fra Barcelona, hvor man allerede har et velfungerende og veludbygget affaldssorteringssystem der bygger på faste farvekoder.... Billedet er taget af Cecilie Winterø.

Men det kunne jo godt gøres i et lidt mere lækkert design, ikke?

De bedste hilsner
Mia